ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  Ν 1

ΙΔΟΥ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ


Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ…

ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ…  

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 26.2.2011

    Από τον Μάρτη του 2010 γνώριζαν επίσημα στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνική Αλληλεγγύης για την «έκθεση - φωτιά» των Ευρωπαίων εθελοντών και για τις εικόνες της φρίκης με τα δεμένα παιδάκια και τα ανθρώπινα κλουβιά στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας που αποκάλυψε με ρεπορτάζ η «Ε». Κανείς όμως δεν έκανε το παραμικρό, προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση και να σταματήσουν οι εικόνες της φρίκης που εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς.

   Οι πρόσφατες εξηγήσεις των αρμοδίων μετά τον σχετικό θόρυβο, ότι δήθεν δεν γνώριζαν τίποτα διαψεύδονται κατηγορηματικά από την με ΑΠ:20/22.3.2010 αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη προς την υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά.

    Ο Συνήγορος του Πολίτης στη δισέλιδη αναφορά του που υπογράφεται από τον Γιώργο Μόσχο βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τον Γιάννη Σακέλλη βοηθό Συνήγορο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επικαλείται την «αναφορά - φωτιά» των ευρωπαίων εθελοντών αναφέροντας ότι:

   «Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει παραλάβει αναφορά – καταγγελία από αλλοδαπούς εθελοντές. Επί πλέον εκπρόσωπος διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης προσέγγισε πρόσφατα την Αρχή και ανέφερε ότι προτίθεται να θέσει το ζήτημα των ξύλινων κουβουκλίων ενώπιον οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολούνται με την τήρηση διεθνών συμβάσεων και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών».

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

   Στην ίδια αναφορά ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την αντίθεσή του για τα δεμένα παιδάκια και τα ανθρώπινα κλουβιά υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι πρακτικές συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οπως τονίζει:

    «Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι οι πρακτικές αυτές συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των περιθαλπόμενων και αναδεικνύουν τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο των ΜΚΚ για παιδιά με χρόνιες παθήσεις και βαριές σύνθετες αναπηρίες για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτούνται πολύπλευρες και μακρόπνοες παρεμβάσεις της Πολιτείας»

    Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά από το υπουργείο Υγείας να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος της διαμονής των παιδιών σε ξύλινα κουβούκλια στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, αναζητώντας λύσεις προς την κατεύθυνση της εγκατάλειψης αυτής της πρακτικής... με την στελέχωση του ιδρύματος από προσωπικό ή την μεταφορά τους με ευθύνη της διοίκησης του ιδρύματος σε άλλες κατάλληλες μονάδες.

    Ζητείται επίσης η μελέτη και ο προγραμματισμός για τη λήψη κατάλληλων διοικητικών μέτρων ώστε να αποφεύγεται η καθήλωση των περιθαλπόμενων με ιμάντες εφόσον δεν κρίνεται απολύτως αναγκαία κατά περίπτωση και βάση ιατρικής γνωμάτευσης να περιοριστεί η λήψη κατασταλτικής φαρμακευτικής αγωγής και η επιτήρηση – φροντίδα να γίνεται με άμεση ανθρώπινη παρουσία και όχι μέσω καμερών.

     Η συγκεκριμένη αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συντάχθηκε – όπως αναφέρεται- μετά την επίσκεψη της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μαίη Παπούλια στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και σε άλλα παρόμοια ιδρύματα συμμετέχοντας σε κλιμάκιο ειδικών για την προστασία και τα δικαιώματα του παιδιού.

nodaros@enet.gr


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ε και;

αμα δεν απαντησε η υπουργος οφειλε να επανελθιε και μετα να παει στον εισαγγελεα

αλλιως δεν εκανε (και εδω) τη δουλεια του!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ